Blog

DIVERSITEIT ZIT IN ONS ALLEN

Glenny

Diversiteit zit ook in jou

Ik durf het nu wel toe te geven. Jaren geleden zei iemand tegen me: ‘ja maar diversiteit zit ook in jou’. Ik begreep echt niet wat ze daar mee bedoelde, maar durfde er niet op door te vragen. Want bang om dom gevonden te worden. (Ja daar zat heel diep van binnen nog dat kleine meisje, dat voor dom werd uitgescholden.)

LEES MEER

Blog

KLEURENBLIND

Glenny

KLEURENBLIND

KLEIN 2

Het overkomt mij nog steeds. Witte mensen, die claimen dat ze kleurenblind zijn. Terwijl zij bewonderend roepen: ‘wat een mooie jurk, prachtige kleuren’. 

Zij zien dus wel de kleuren van mijn jurk maar niet de kleur van mijn huid:  zwart - nou vooruit bruin - ‘Ik zie geen kleuren, jij bent gewoon één van ons.’

LEES MEER

Blog

ZOUT EN ZOET

Glenny

LEEN en INA 2

Onlangs postte ik deze foto van mijn ouders tijdens onze overtocht van New York naar Nederland. We waren van Aruba, via Curaçao  en de VS  vertrokken voor de overtocht van 14 dagen. Di 2 weken in New York waren al fantastisch voor een zwart meisje van 9 jaar. Daar op die boot heb ik het verschil tussen zoet en zout water zwemmen ervaren.

LEES MEER

Blog

PERSOONLIJK. Hoe gaat het nu met je?

Glenny

 

WAARSCHUWING: Dit is een heel persoonlijke blog. Het gaat niet over jou, maar alleen over mij. Maar het kan je toch helpen. Wil je alleen maar gratis tips van mij, lees dan vooral niet verder. 

geschonden lichaam

LEES MEER