Mijn werkwijze

We starten altijd met een gratis kennismakingsgesprek via telefoon, Skype of bij mij thuis.

Mijn methode is opgebouwd rond de drie vragen van elke loopbaancoach: 

Wie ben ik
Wat kan ik
Wat wil ik 
Deze vragen zijn niet zo eenvoudig te beantwoorden. Ik werk vanuit de principes van de  Appreciative Inquiry. Daarbij richt je je op dat wat er al is, in plaats van op wat er niet is. Deze succesvol bewezen methode werkt zowel voor 1-op-1 coachtrajecten, als voor groepen. Het versterkt jouw focus op mogelijkheden en op de toekomst. Je blijft dus niet hangen in het verleden. Ik ben gecertificeerd door Robbert Masselink van Keynoteconsultancy.nl.
 
De stappen die ik altijd doorloop zijn:
 
Check        Aandacht voor de pijn en frustratie  
Check   Kernthema ontdekken
Check   Stilstaan bij je successen
Check   De droom
Check   Waarmaken van jouw droom
Check   Verwezenlijken & plannen van jouw ambitie
 

Daarnaast maak ik gebruik van de inzichten over verschillende (bedrijfs)culturen (4 Dimensies van Hofstede) en ik mag de DISC afnemen.

Maar het belangrijkste is wel mijn intuïtie, die geeft aan wanneer ik door moet vragen, stil moet zijn of gewoon mijn mening/advies moet geven.

 De zes stappen. 
 

Intake. Kennismaking van twee kanten. Waar sta jij nu? Wat voel jij daarbij? Wat wil jij graag anders? Ik stel vragen, geef terug wat ik hoor en jij vertelt weer verder. Aan het einde weet jij of je door wilt gaan. Bij een ja maken we direct de eerste afspraken. Kan via Skype of telefoon.


Verdieping. We gaan nog dieper in op jouw situatie nu. Waar wringt nu precies de schoen? Speelt er nog meer dan in de intake naar boven is gekomen?


Jouw successen. Van woord naar beeld. We kijken naar jouw successen uit het verleden. Jij krijgt weer grip op wat jij kunt en ook wat jij graag wilt. Aan het einde van deze sessie heb jij weer meer zelfinzicht.


Jouw droom. Noem het hoe jij wilt: jouw droom, jouw passie, jouw missie of jouw opgave in dit leven. Het gaat in ieder geval om datgene waar jouw ogen van schitteren. Soms ben je dat kwijt. We gaan van woord, naar beeld en nog eens naar beeld.


Jouw weg. Dromen, missies en passies zijn mooi, maar ondertussen zit jij waar je zit. Wat heb jij nodig om van hier naar daar te komen? Welke vaardigheden, mensen en acties werken mee? Wie of wat werkt tegen? Ik maak gebruik van visualisaties, beelden en woorden.


Jouw actie plan. Van droom naar realiteit. Nu je weet wat er nodig is, kun je een concreet actie plan maken. Met deadlines als je dat wilt, maar het mag ook minder concreet. Wat heb jij nodig om in actie te komen?


Jouw afronding. De laatste puzzelstukjes. De eerste resultaten.

 
Aandacht voor de pijn en frustratie